Chemie / Petrochemie

Magnet Group biedt alle expertises aan om bij de chemische en petrochemische sector het verschil te maken in engineering en constructiemanagement.

Procestechnische expertise hebben we beperkt in-huis of werken we uit samen met klant of gespecialiseerde partners. On-site medewerkers garanderen een vlotte engineering van elk project. De combinatie van deze on-site en off-site engineering zorgt ervoor dat we ons op een flexibele en kostefficiënte manier kunnen organiseren voor al uw projecten.

Om de ontwerpen zo dicht mogelijk bij de realiteit te brengen werken we met geavanceerde 3D tekenpakketten: Revit, Plant 3D piping design, Autoplant, Hysopt.  3D-scanning en modeleren van uw systemen zijn standaard services die we aanbieden.

U ontzorgen doen we door :

  • On-site / Off-site engineering model waar onze medewerkers dicht bij uw engineeringsteams staan
  • Gedetailleerde kennis van piping design: leidingsspecificaties, stresscalculaties, stabiliteitsberekening staalconstructies, procestechnische kennis,…
  • Gedetailleerd 3D ontwerp leidt tot beperking van issues op gebied van clashes, planning in het ontwerp (4D), reductie van potentiële ongevallen, kostreductie in uitvoering, virtuele installatie die intern met diverse afdelingen kan geëvalueerd worden.
  • Ervaren Constructiemanagers / Constructiesupervisors met VCA* diploma

 

Projectreferenties in de chemie/petrochemie gaan van piping design, utility design tot shut-down management, project-en constructiemanagement.